Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Δώστε τα φάρμακα και τα επιδόματα στους χρονίως πάσχοντες»

Με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κρούει για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που περνάει η χώρα στη νεότερη ιστορία της.

Δύο είναι τα άκρως επείγοντα θέματα: Η έγκαιρη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων στα άτομα με αναπηρία και η απρόσκοπτη χορήγηση φαρμακευτικής και θεραπευτικής αγωγής σε άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες.

Η Συνομοσπονδία είχε επισημάνει και πάλι στις 23 Μαΐου τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο χρόνος όμως περνάει, δεν ανευρίσκεται λύση και η κατάσταση γίνεται απειλητική.

Συμπολίτες μας χρονίως νια πάσχοντες αναζητούν ανεπιτυχώς ακριβά σκευάσματα φαρμάκων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αφού, εκτός από τη διακοπή πίστωσης από τους φαρμακοποιούς, αντιμετωπίζουν ευρέως και το φαινόμενο της έλλειψης ακριβών σκευασμάτων από την αγορά φαρμάκου. Πρόκειται για χρόνια πάσχοντες όπως μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, καρκινοπαθείς των οποίων η εξέλιξη της πάθησής τους εξαρτάται από τη σωστή λήψη των φαρμάκων τους, νεφροπαθείς, θαλασσαιμικούς, αιμορροφιλικούς και όλα τα άτομα που ανήκουν σε δεκάδες άλλες κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης.

Στην ίδια τραγική κατάσταση και οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, οι οποίοι είναι αβέβαιο σε ποιον ακριβώς χρόνο θα λάβουν τα προνοιακά επιδόματα από τους δήμους της χώρας για να μπορέσουν να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες. Αυτοί όμως οι συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους καλούνται να είναι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών απέναντι σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ κ.λπ.http://www.ameagreek.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου